Vezetés

Mi a vezetés?

Címkék: Vezetés

Szerző:

Publikálva: 2020.08.05

A "vezetés" szó sokféle képet hozhat elő bennünk pl.egy felfedező, aki utat vág a dzsungelben, hogy a csoport többi tagja követni tudja, vagy egy cégvezető, aki a cég stratégiáját fejleszti, a versenytársak legyőzése érdekében.

Folytatás

Konfliktuskezelés vezetőként - érdekalapú megközelítéssel

Címkék: KonfliktuskezelésVezetés

Szerző:

Publikálva: 2020.04.27

A konfliktus elengedhetetlen része a életünknek és a munkának egyaránt. Fontos vezetői készség, hogy hatékonyan tudd kezelni!

Folytatás

Etikus vezetés vs.profit

Címkék: DöntéshozatalVezetésProblémamegoldásElszámoltathatóság

Szerző: drnemeth

Publikálva: 2020.04.22

Egy Zrt.vezérigazgatójaként folyamatosan foglalkoztat, hogy mindig a profitot kell-e előnyben részesíteni a döntéseimnél, vagy lehetnek más, pl.etikai szempontok is. És ha igen, mik az előnyei

Folytatás

Kommunikáció tervezés - a megfelelő üzenet közvetítése a megfelelő módon

Címkék: KommunikációVezetés

Szerző:

Publikálva: 2020.04.11

Biztos kaptál már olyan emlékeztetőt, amiről te magad is úgy érezted, a küldője nem gondolta végig, mit kell tudnod vagy hallanod?

Folytatás

Hogyan találhatjuk meg az egyensúlyt a nehéz helyzetekben is?

Címkék: VezetésProblémamegoldás

Szerző: lender.kiraly

Publikálva: 2020.04.07

Ezt a könyvet nem csak vezetőknek ajánlom, hiszen a kiegyensúlyozottság bárhol és bárkinek jól jöhet. Az egész naptári évet lefedő gondolkodnvalót ad, gyakorlati megközelítéssel. Mára

Folytatás

Mennyire jók a vezetői képességeid? - kérdőív

Címkék: Vezetés

Szerző:

Publikálva: 2020.03.05

Azért, mert valakit vezetőnek hívnak és egy vezető felelősségével bír, még nem feltétlenül teszi az illetőt hatékony vezetővé. Egy kis tanulással, alázattal és kemény munkával, bármelyikünk megtanulhat hatékonyan vezetni.

Folytatás

Mit jelent vezetőként a személyes elszámoltathatóság?

Címkék: Vezetés

Szerző:

Publikálva: 2020.01.28

A felelőségvállalás akkor hatékony, ha már a cselekvés előtt elkezdődik. Annak a folyamatnak a végét jelenti, amely azzal kezdődik, hogy miként szabályozod vagy irányítod önmagadat, milyen döntéseket hozol, milyen lépéseket teszel, hogyan reagálsz a tanácsokra stb. Amikor már kérik, hogy vállalj felelősséget, az már túl késő.

Folytatás

RACI mátrix - a felelősség adott szerephez való hozzárendeléséhez

Címkék: Vezetés

Szerző:

Publikálva: 2020.01.09

A RACI mátrix a legegyszerűbb, leghatékonyabb eszköz a projekt / a csapat szerepeinek és felelősségének meghatározására, dokumentálására.

Folytatás

7 lépésben arról, hogyan tartsunk másokat felelősségben

Címkék: Vezetés

Szerző:

Publikálva: 2019.12.12

Viszonylag gyakori téma, amivel a legtöbbször akkor foglalkoznak, amikor elmarad elmarad a teljesítmény. Mivel ez már csak a következmény, hasznosabb lenne időt szánni rá már a folyamatok, az együttműködés, a projektek elején.

Folytatás

A felelős vezetés - az életmód, ami tanulható

Címkék: Vezetés

Szerző:

Publikálva: 2019.12.11

A vezetői felelősségre vonhatóság, elszámoltathatóság, az egyik legfontosabb és legértékesebb vezetői minőség. A bizalom építőköve.

Folytatás