Vezetés

Mennyire jók a vezetői képességeid? - kérdőív

Címkék: Vezetés

Szerző:

Publikálva: 2020.03.05

Azért, mert valakit vezetőnek hívnak és egy vezető felelősségével bír, még nem feltétlenül teszi az illetőt hatékony vezetővé. Egy kis tanulással, alázattal és kemény munkával, bármelyikünk megtanulhat hatékonyan vezetni.

Folytatás

Mit jelent vezetőként a személyes elszámoltathatóság?

Címkék: Vezetés

Szerző:

Publikálva: 2020.01.28

A felelőségvállalás akkor hatékony, ha már a cselekvés előtt elkezdődik. Annak a folyamatnak a végét jelenti, amely azzal kezdődik, hogy miként szabályozod vagy irányítod önmagadat, milyen döntéseket hozol, milyen lépéseket teszel, hogyan reagálsz a tanácsokra stb. Amikor már kérik, hogy vállalj felelősséget, az már túl késő.

Folytatás

RACI mátrix - a felelősség adott szerephez való hozzárendeléséhez

Címkék: FelhatalmazásVezetésFelelősségvállalás

Szerző:

Publikálva: 2020.01.09

A RACI mátrix a legegyszerűbb, leghatékonyabb eszköz a projekt / a csapat szerepeinek és felelősségének meghatározására, dokumentálására.

Folytatás

7 lépésben arról, hogyan tartsunk másokat felelősségben

Viszonylag gyakori téma, amivel a legtöbbször akkor foglalkoznak, amikor elmarad elmarad a teljesítmény. Mivel ez már csak a következmény, hasznosabb lenne időt szánni rá már a folyamatok, az együttműködés, a projektek elején.

Folytatás

A felelős vezetés - az életmód, ami tanulható

Címkék: BizalomVezetésElszámoltathatóságFelelősségvállalás

Szerző:

Publikálva: 2019.12.11

A vezetői felelősségre vonhatóság, elszámoltathatóság, az egyik legfontosabb és legértékesebb vezetői minőség. A bizalom építőköve.

Folytatás

A Célkitűzés 5 alapelve - Locke elmélete alapján

Címkék: CélkitűzésFókuszVezetésMotiváció

Szerző:

Publikálva: 2019.11.25

A hatvanas években Edwin Locke és Gary Latham kutatást végzett a célok kitűzésével kapcsolatban. Ennek eredményeként született meg az alábbi célkitűzési elmélet, amely megmutatja, hogy a célok és a visszajelzés miként lehetnek motiváló tényezők munkatársak számára.

Folytatás

SMART célok

Címkék: CélkitűzésFókuszTervezésVezetés

Szerző:

Publikálva: 2019.11.25

Amikor el akarunk érni egy célt, fontos e cél jó leírása. Az üres, semmitmondó szlogenek, frázisok nem hoznak kielégítő eredményeket. A célba jutáshoz szükség van egy előzetes, konkrét elemzésre is. A SMART célkitűzés egy hasznos módszer ennek elérésére.

Folytatás

Hogyan delegálj és adj bizalmat felsővezetőként?

Címkék: FelhatalmazásDelegálásVezetés

Szerző:

Publikálva: 2019.11.19

A vezetés lényege, a munkatársak inspirálása és felhatalmazása, ami a delegálás 4. szintjén valósulhat meg igazán. Ahhoz, hogy ezt jól csináljuk, megfelelő 1. irányításra; 2. erőforrásokra; 3. jól meghatározott autoritásra és 4. elszámoltathatóságra van szükség.

Folytatás

Delegálj minőségi módon – avagy dolgozz kevesebbet és teremts nagyobb értéket!

Címkék: FelhatalmazásDelegálásVezetés

Szerző:

Publikálva: 2019.11.19

A vezetés egyik fő funkciója az erőforrásokkal és az idővel való megfelelő gazdálkodás. Ha sokat akarunk elérni, ráadásul magas minőségi szinten, akkor az több erőforrást és több időt igényel, VAGY valamiből vissza kell venni ...

Folytatás

A szervezeti kultúra ki nem mondott elemei

Címkék: Szervezeti kultúraVezetés

Szerző:

Publikálva: 2019.09.08

Vezetőként hogyan ismerhetem meg a szervezeti kultúra ki nem mondott elemeit, azaz, hogy mi zajlik a függöny mögött ...?

Folytatás