Profil

E-mail cím:

Előfizetés
Előfizetés indítása, módosítása, lemondása


Személyes fejlesztési terv
A kérdőív kitöltésének dátuma:
A kérdőív eredménye:

Az alábbi 5 fő-területen, a profilodon látható, 70 %-nál alacsonyabb pontszámokra érdemes koncentrálni, és választani, hogy mivel indulj el a készségek fejlesztésének útján. 

A kérdőívben az alábbi kompetenciákra néztünk rá:

Vezetés és Menedzsment

Formális vezetői pozíciótól függetlenül szükséged van vezetői készségedre, akár a privát életedben, akár a szembejövő lehetőségek megragadása kapcsán. Sokkal többet el tudsz érni, ha mások segítenek neked, mint egyedül. Ráadásul mindkét készség tanulható. Vannak ugyan átfedések a vezetés és a menedzsment között, de alapvetően két különböző „skill set”- ről beszélük:

Milyen alapvető készségekre van szükség egy csapat vezetéséhez? 

Milyen vezetői készségeid vannak? 

Mennyire vagy jó menedzsment vonatkozásban? 

Azt is érdemes tudnod: Hogyan motiválj hatékonyan? és Hogyan építs kiváló csapatot?

Problémamegoldás és Döntéshozatal

A problémamegoldás és a döntéshozatal két olyan terület, amelyekben érdemes fejleszteni magad a siker és/vagy a kívánt karrier elérése érdekében. Az úgynevezett „people skills” – ekkel együtt „jó megítélést” kölcsönöznek és a „bölcsesség” képét alakítják ki rólad. Az előzőhöz hasonlóan ezek is szorosan kapcsolódnak egymáshoz. A hatékony problémamegoldáshoz először a probléma okozóját/kiváltóját kell azonosítani és megérteni. Ebben olyan eszközök segíthetnek, mint pl. a kiváltó okok elemzése, vagy az 5 Miért - technika vagy a CATWOE.

Érdemes abból kiindulni, hogy Milyen szinten állsz most a problémamegoldással – kérdőív, mert ebből könnyen előbukkan, hogy mit érdemes fejleszteni.

Amikor teljesen megérted a problémát, akkor tudod kiválasztani, hogy melyik lenne a lehető legjobb opció. Azonban ezt néha nehezebb megtenni, mint gondolnád, ezért érdemes néhány eszközzel felvértezni magadat.

Nézd meg, hogy állsz a döntéshozatallal – kérdőív. Ebből már látni fogod a döntéshozatal fontos állomásait, beleértve azt a dilemmát, amikor két döntés közül kell választanod. Olyan eszközök segíthetnek, mint pl. a Döntési - mátrix, Páronkénti összehasonlító elemzés, Hatás-analízis, Kockázat – elemzés, Költség-Haszon elemzés.

Kommunikáció és konfliktuskezelés 

A kommunikációs és konfliktuskezelési készségek szervezeti szereptől függetlenül meghatározzák a hatékonyságodat és ezzel együtt a sikeredet is. Ha javítani szeretnél rajtuk,

Kezd azzal, hogy felméred milyen szinten állsz most. Töltsd ki a Kommunikációs és a Konfliktuskezelési kérdőíveket! A kommunikációd eredményéhez az is hozzájárul, ha tudatosan felkészülsz, azaz megtervezed a kommunikációdat bizonyos helyzetek előtt.

Az Aktív hallgatás szintén egy fontos készség ezen a területen. Ez akkor valósul meg, ha beszélgetés közben a másikra fókuszálsz és biztosra mész abban, hogy tényleg megértetted, hogy mit akar mondani.

A Konfliktuskezelés és a Tárgyalástechnika szintén a megoldások felé visz az együttműködések és megbeszélések során.

Nézd meg a Clubban található többi cikket is Kommunikáció témában.

Időgazdálkodás

A karriered szempontjából az időgazdálkodás az egyik legfontosabb készség. Nemcsak a produktivitást növelheti, hanem a stresszhatást is csökkentheti. Nézd meg, mennyire jól kezeled az idődet az Időgazdálkodás teszt segítségével!  Nézd meg a cikkeket Priorizálás és Feladatütemezés témakörökben is. Az is fontos, hogy kerüld a Halogatást – vagyis ne tedd félre azokat a feladatokat, amelyekre adott időben kellene fókuszálnod.

Személyes kiválóság – az önismereten túl

Saját magad erősségeinek és gyengeségeinek ismerete nem csupán abban segít, hogy tudd „saját magadat vezetni”, hanem abban is, hogy jó döntéseket hozz a jövőddel kapcsolatban. Továbbá abban is, hogy megfelelő célokat tűzzél ki mind a magán-, mind a szakmai életed vonatkozásában. Használhatod a SMART célkitűzést ennek meghatározásához, analizálhatod az erősségeidet és az is jó, ha tisztában vagy a számodra fontos értékekkel.

Fontos megtanulni, hogyan bánj a negatív gondolatokkal, mert sajnos nem mindig állhatunk az élet napos oldalán. Sokat tehetsz a magabiztosság és az önbecsülésed érdekében is. Ezek biztos, hogy kellenek ahhoz, hogy elérd a számodra fontos célokat.

Folytasd tovább a SMART célkitűzéssel!

90 nap után kapott visszajelzések a változás vonatkozásában:

A tapasztalható változásra kapott visszajelzés értékei (max. 5 pontszából):


Az értékek az alábbiakat jelölik:

1= egyáltalán nem változott
2= alig van változás
3= valami már észrevehető
4= sok változás tapasztalható
5= teljes mértékben megváltozott