Felhatalmazás

RACI mátrix - a felelősség adott szerephez való hozzárendeléséhez

Címkék: FelhatalmazásVezetésFelelősségvállalás

Szerző:

Publikálva: 2020.01.09

A RACI mátrix a legegyszerűbb, leghatékonyabb eszköz a projekt / a csapat szerepeinek és felelősségének meghatározására, dokumentálására.

Folytatás

7 lépésben arról, hogyan tartsunk másokat felelősségben

Viszonylag gyakori téma, amivel a legtöbbször akkor foglalkoznak, amikor elmarad elmarad a teljesítmény. Mivel ez már csak a következmény, hasznosabb lenne időt szánni rá már a folyamatok, az együttműködés, a projektek elején.

Folytatás

Hogyan delegálj és adj bizalmat felsővezetőként?

Címkék: FelhatalmazásDelegálásVezetés

Szerző:

Publikálva: 2019.11.19

A vezetés lényege, a munkatársak inspirálása és felhatalmazása, ami a delegálás 4. szintjén valósulhat meg igazán. Ahhoz, hogy ezt jól csináljuk, megfelelő 1. irányításra; 2. erőforrásokra; 3. jól meghatározott autoritásra és 4. elszámoltathatóságra van szükség.

Folytatás

Delegálj minőségi módon – avagy dolgozz kevesebbet és teremts nagyobb értéket!

Címkék: FelhatalmazásDelegálásVezetés

Szerző:

Publikálva: 2019.11.19

A vezetés egyik fő funkciója az erőforrásokkal és az idővel való megfelelő gazdálkodás. Ha sokat akarunk elérni, ráadásul magas minőségi szinten, akkor az több erőforrást és több időt igényel, VAGY valamiből vissza kell venni ...

Folytatás

Hogyan adjunk bizalmat a munkatársaknak?

Címkék: Felhatalmazás

Szerző:

Publikálva: 2019.09.15

A felhatalmazás alapja a vezetők és a beosztottak között a bizalom. A bizalom egy olyan tényező, amivel egy vezetőnek rendelkeznie kell. Bíznia kell abban, hogy az emberek elvégzik a dolgukat és legjobb tudásuk szerint.

Folytatás

Hogyan kerüljük el a mikromenedzsmentet?

Címkék: DöntéshozatalFelhatalmazás

Szerző: {AUTHOR}

Publikálva: 2019.09.08

A nagyobb szabadság növeli a produktivitást, az önálló probléma megoldást, a motivációt, a munkahellyel való elégedettséget, és nem utolsó sorban támogatja a mikromenedzsment elkerülését.

Folytatás

Merjünk kockázatot vállalni a döntéshozatal átengedésével!

Címkék: Felhatalmazás

Szerző:

Publikálva: 2019.09.04

Manapság egyre kevesebb hierarchia van jelen a szervezetekben. Együtt kell dolgoznunk az emberekkel és használni a tehetségüket, valamint a bennük rejlő potenciált. Ehhez át kell engedni bizonyos döntéseket is, vállalva az ezzel járó kockázatot.

Folytatás

Hogyan építsük a munkatársak önbizalmát?

Címkék: FelhatalmazásÖnbizalom

Szerző: {AUTHOR}

Publikálva: 2019.09.02

Függetlenül attól, hogy mennyire okos és/vagy jól képzett egy munkavállaló, ha kevés az önbizalma, akkor a teljesítménye nagy valószínűséggel elmarad a potenciálisan várhatótól.

Folytatás